Welkom bij WECKENonline

WECKENonline.fr
WECKENonline.de
WECKENonline.com

Vacuum blenders

Een vacuümblender doet hetzelfde als een gewone blender, maar met een maximaal behoud van de voedingsstoffen en versheid van de ingrediënten. 

Dit komt doordat voordat u gaat blenden er eerst vacuüm wordt getrokken. Dit voorkomt dat er lucht bij het proces van blenden komt waardoor ingrediënten niet zullen oxideren. U creëert hierdoor een sap met een natuurlijke kleur en smaak, die prachtig overeenkomt met de originele ingrediënten. 
Vooral vitamine C en polyfenolen zijn gevoelig voor oxidatie. Polyfenolen zijn ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en hebben een anti-carcinogene werking.

Met de vacuüm blender ontstaat een meer homogene massa:

  • Omdat door het vacumeren de ingrediënten iets in volume toenemen – ze worden een beetje opgerekt – snijden de mesjes nog gemakkelijker door de verschillende ingrediënten.
  • In een vacuüm ruimte bewegen de ingrediënten zich tijdens het vacuum blenden op een andere manier – ze ondervinden geen luchtweerstand - waardoor het blenden gemakkelijker en gelijkmatiger verloopt.
  • De homogene massa blijft deze structuur behouden, er ontstaan dus geen laagjes.

De ingrediënten behouden hun kleur en smaak:

  • Omdat er bij het vacuum blenden geen oxidatie – een soort roesten – en vermenging met lucht plaatsvindt, blijft de oorspronkelijke kleur van de ingrediënten veel beter bewaard. De ingrediënten worden niet bruin en ook niet fletser (door de extra lucht) van kleur.
  • Omdat er geen luchtbelletjes in de massa komen, is ook de smaak geconcentreerder en intenser.

LET OP:

  • Sommige producten, zoals appels en ijs bijvoorbeeld, bevatten gassen. Bij gebruik van deze ingrediënten kunnen daarom wel degelijk bubbels ontstaan.
Catalog view options

8 artikel(en)

per pagina
Bezig met laden...
Catalog view options

8 artikel(en)

per pagina